Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Zamjena ekrana na laptopu | Popravak ekrana na laptopu | Brza zamjena ekrana

Puknuo Vam je LCD ekran na laptopu? Prelijevaju Vam se boje na ekranu? Imamo rješenje!

U našoj ponudi imamo velik izbor LCD ekrana najboljih svjetskih proizvođača ( LG, AU Optronics, Boe), koji su dostupni za ugradnju odmah. Modeli LCD ekrana koje nemamo odmah na stanju mogu se naručiti te je za njih rok isporuke 8 do 10 dana. Kontaktirajte nas na mail servis@analogbit.hr ili putem telefona 01/3775-346 te zatražite informativnu ponudu! Pogledajte ponudu ekrana na našem webshopu >> LINK 

 

Kada se mijenja ekran prijenosnog računala?


Zaslon na prijenosnom računalu može se fizički oštetiti ili se elektronika samog zaslona može pokvariti. U svakom slučaju, tu ne možete ništa učiniti, ali morate laptop odnijeti u servis kako bi utvrdili uzrok kvara. Uglavnom se u većini slučajeva radi o fizičkom oštećenju ekrana (udarac, zgnječenje ili zaboravljeni predmet na tipkovnici laptopa prilikom poklapanja ekrana.. U svakom slučaju, ekran se mijenja i za svaki laptop se isplati što prije zamijeniti ekran.

Ne radi pozadinsko osvjetljenje ekrana, crni ekran

Tamni zaslon na prijenosnom računalu uzrokovan je poremećenim odnosom između najsvjetlije bijele i najtamnije crne boje na zaslonu prijenosnog računala ili desktop monitora.

Problem je ili fluorescentna cijev s hladnom katodom (pozadinsko osvjetljenje) ili neispravan inverter (konverter). Pritisnite prednju ploču na LCD zaslonu da vidite mijenja li se OSD (zaslon na zaslonu). Ako se promijeni onda je to loš inverter i treba ga zamijeniti. Ako je pretvarač neispravan, svjetla na vašem LCD zaslonu neće svijetliti i monitor će ostati taman. 

Razbijen ekran laptopa

Zaslon prijenosnog računala je vrlo osjetljiva komponenta i sigurno niste ni prvi ni zadnji kojem se ekran pokvario ili oštetio uslijed pada prijenosnog računala, udarca, ... itd.

Pokvareni zasloni prijenosnih računala ne mogu se popraviti i potrebno ih je zamijeniti novim ili rabljenim. Naš servis laptopa obavlja zamjenu ekrana na prijenosnim računalima svih modela i marki, a cijena ekrana sa ugradnjom za najpopularnije modele se kreće od 100,00 do 150,00 EUR, ovisno o modelu laptopa i vrsti ekrana.

Crte na ekranu

Defekt u obliku vodoravnih ili okomitih linija čest je slučaj s ekranima prijenosnih računala.

Provjerite dali se linije na ekranu prikazuu i na vanjskom ekranu, odnosno monitoru. Spojite vanjski monitor putem VGA ili HDMI kabela na prijenosno računalo. Ako na vanjskom monitoru nema linije, zaslon je 100% neispravan i treba ga zamijeniti. Zaslone na svakom modelu prijenosnog računala mijenjamo brzo i učinkovito.

Treperenje ekrana

Treperenje ekrana prijenosnog računala fizički je nedostatak uzrokovan poremećajem koji može imati jedan ili više uzroka. U svakom slučaju, ovaj problem se relativno lako može riješiti ako se postavi ispravna dijagnoza kvara, kako to primjenjujemo u servisu.

Najčešći slučaj je da je problem oštećen ili uvrnut flat kabel (lcd kabel) od ekrana do matične ploče, budući da je flat kabel izložen stalnom savijanju pri otvaranju i zatvaranju zaslona prijenosnog računala. Ovu vrstu problema uspješno rješavamo popravkom ili zamjenom flat kabla. Popravak flat kabla je nešto jeftinija opcija od zamjene novim flat kabelom.

Dvostruka slika na ekranu

Obično se dvostruka slika na ekranu prijenosnog računala karakterizira kao fizičko oštećenje zaslona. Iako djeca nikad ne priznaju da jako udaraju u ekran, čim primijetite ovako nešto nemojte ih grditi jer djeca ne znaju da je ekran jako osjetljiv na udarce, pritiske... itd. dvostruka slika, vide se crni horizontalni tragovi, što je 100% znak da je ekran pretrpio udarac.


IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Upišite se na našu mailing listu
i redovito pratite akcije, ekskluzivne ponude i novosti u našoj ponudi