Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Zamjena ili popravak konektora napajanja na laptopu | tabletu | mobitelu

U pokvareni konektor napajanja je rizično priključivati punjač jer to može dovesti do teškog oštećenja matične ploče.

Popravak DC konektora odnosno konektora napajanja u analogBIT servisu

Najčešći problem kod oštećenog konektora napajanja je da se uređaj puni samo u određenom položaju punjača. Čim se punjač malo pomakne, uređaj se prestaje puniti. S vremenom taj problem postaje sve veći, konektor punjača postaje sve rasklimaniji i servis postaje neophodan. U našoj poslovnici imamo u prodaji modele punjača za sve vrste laptopa, tableta ili mobitela,  pa ćemo odmah na licu mjesta isprobati dali se uređaj puni sa drugim punjačem. Ako nije problem u punjaču, preuzimamo uređaj u servis.

Popravak konektora napajanja se obavlja na dva načina. Prvo se uređaj mora otvoriti, uklanja se matična ploča i provjerava stanje priključaka na matičnoj ploči. Ukoliko je oštećenje malo, i konektor napajanja u dobrom stanju,obavljamo ponovno prelemljivanje postojećeg konektora na matičnoj ploči. Ukoliko je konektor napajanja na matičnoj ploči oštećen, ugradit ćemo novi konektor. U našem skladištu imamo velik izbor konektora napajanja koji su dostupni odmah. Ako nemamo na stanju konektor, rok nabavke je najčešće između 8 i 14 dana.

Kako mogu znati je li DC konektor pokvaren?

Ne morate biti stručnjak za elektroniku da biste provjerili i utvrdili je li DC konektor na Vašem prijenosnom računalu ispravan ili ne. Jednostavno, ako se ništa ne dogodi kada uključite punjač u laptop, tada nema signalne lampice za punjenje baterije ili se laptop ne pali, onda je gotovo sigurno da je problem u konektoru za punjenje. Također, ako se pomicanjem konektora punjača (jack) odmah na ulazu u dc konektor dogodi da pod nekim kutom punjač puni bateriju, a kada se malo pomakne gubi signal, onda je to siguran znak da je dc konektor u kvaru.

Prije nego što budemo 100% sigurni da je DC konektor u problemu, potrebno je provjeriti ispravnost punjača jer su simptomi gotovo identični kada je punjač pokvaren. Ako punjač svijetli, znači da je ispravan, ali ni to nije apsolutno točan pokazatelj. Događa se da punjači oslabe uslijed dugotrajnog korištenja i ne daju potreban napon ili snagu na izlazu, dok je signalna LED lampica cijelo vrijeme upaljena.

U našem servisu imamo odmah na raspolaganju gotovo sve vrste punjača koji se prodaju na našem tržištu, pa možemo odmah na licu mjesta, isprobati kako radi Vaš uređaj s novim punjačem.

Postupak zamjene DC konektora

Postoje dvije vrste DC konektora. DC konektor zalemljen na matičnu ploču ii DC konektor s kablom koji se montira na kućište konektora.

DC konektor zalemljen na matičnu ploču jednako je lako oštetiti i oštetiti kao i potonji. Jedina prednost dc konektora s kabelom je što se lakše i brže mijenja, ali je i nešto skuplji od konektora za lemljenje.

Naš servis prijenosnih računala svakodnevno zamjenjuje različite vrste konektora na prijenosnim računalima.

Prema obliku, postoji nekoliko modela konektora i neki od njih su:

Pravokutni DC konektor s iglom (Lenovo)
Okrugli DC konektor s pinom
Okrugli DC konektor bez pina
Micro USB konektor
Type C USB konektor
Magsafe 1 ili Magsafe 2 konektor (Apple)

Usluga zamjene ili popravka konektora napajanja na laptopu LVL1 - bez lemljenja - 37 EUR / ako radimo zamjenu, cijena novog konektora - od 25 EUR

Usluga zamjene ili popravka konektora napajanja na laptopu LVL2 - s lemljenjem - 47 EUR / ako radimo zamjenu, cijena novog konektora - od 25 EUR


IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Upišite se na našu mailing listu
i redovito pratite akcije, ekskluzivne ponude i novosti u našoj ponudi