Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Laptop se pregrijava ili gasi | Ventilator laptopa je bučan | Čišćenje računala od prašine

Redovitim održavanjem svog laptopa, možete višestruko produljiti njegov radni vijek. Naizgled bezazleni problemi kao usporen rad ventilatora ili pregrijavanje računala mogu imati fatalan ishod. Popravak samog računala je u mnogo slučajeva neisplativ i zbog toga Vam preporučamo da preventivno djelujete i prepustite računalo našem timu stručnjaka. Uslugu čišćenja računala obavljamo najčešće u roku od 1-2 dana, ovisno o gužvi. Koristimo samo najkvalitetniju termovodljivu pastu. Cijena ove usluge je 37 EUR

Faze kod obavljanja usluge čišćenja:

  • pregled svih komponenti i ispitivanje rada računala
  • rastavljanje računala
  • čišćenje svih ventilatora i hladnjaka u računalu
  • podmazivanje ventilatora
  • Čišćenje unutrašnjosti računala
  • izmjena termovodljive paste na procesoru i grafičkom čipu
  • sastavljanje i ispitivanje rada računala

Čišćenje laptopa – koliko često?

Čišćenje laptopa od prašine treba obaviti najmanje jednom godišnje. Redovitim čišćenjem i zamjenom termalne paste i termalnih gumica produžujete životni vijek svog prijenosnog računala i sprječavate standardne i svakodnevne kvarove na matičnim pločama, kao što su kvarovi na grafičkoj kartici i BGA čipovima.

Što se podrazumijeva pod čišćenjem laptopa?

Otvaranje cijelog laptopa i čišćenje svih unutarnjih dijelova od prašine, demontaža i čišćenje rashladnog sustava laptopa, promjena termovodljive paste na procesoru i grafičkom čipu i testiranje rada računala.


Kako znati kada treba očistiti laptop?

Tijekom rada laptop se počinje zagrijavati na jednom dijelu tipkovnice, hladnjak počinje proizvoditi neke čudne zvukove poput škripe ili zujanja, hladnjak se čuje glasnije nego što se čulo prethodnih mjeseci. Kad se procesor zagrije do određene temperature, računalo će se početi automatski gasiti i na taj način se spriječavaju veća oštećenja. Sve su to pokazatelji da je vašem laptopu potrebno temeljito čišćenje.


Kako radi sustav hlađenja u laptopu?Sustav hlađenja prijenosnog računala radi na sljedeći način: u samom kućištu prijenosnog računala hladnjak treba ohladiti samo dva dijela: grafičku karticu i procesor. Procesor i grafička kartica se zagrijavaju ovisno o opterećenju i ta temperatura bi trebala biti između 40 i 60 stupnjeva.  Procesor i grafičke kartica su povezani bakrenim cijevima sa ventilatorom. Kroz bakrene cijevi struji hladni zrak i tako hladan zrak smanjuju temperaturu na grafičkoj kartici i procesoru. Sama matična ploča ima integrirane senzore koji reguliraju broj okretaja hladnjaka ovisno o temperaturi na procesoru i kako se procesor više zagrijava, hladnjak se brže okreće i bolje hladi.


IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Upišite se na našu mailing listu
i redovito pratite akcije, ekskluzivne ponude i novosti u našoj ponudi