Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Reparacija matičnih ploča | Popravak matičnih ploča

Rekli su Vam da je Vaša matična ploča nepopravljiva te da je nabavka iste nove neisplativa? Vrijeme je da se obratite našim stručnjacima.

BGA reflow popravak

Možemo se pohvaliti da smo jedan od rijetkih servisnih centara u regiji koji u većini slučajeva uspješno obavlja reparaciju i popravak matičnih/grafičkih ploča metodama reflow na infracrvenoj lemnoj stanici. BGA REFLOW opis procesa koji se obavlja u analogBIT servisnom centru: • Rastavljanje- kompletno rastavljamo računalo kako bi mogli izvaditi matičnu ploču • Inspekcija - analiza trenutnog stanja matične/grafičke ploče te detekcija problematičnog područja • Priprema za rad- sve osjetljive komponente i konektore prekrivamo termo-otpornom trakom • BGA REFLOW - usko ciljano područje se zagrijava na lemnoj stanici, te se na taj način izbjegava šteta na ostalim komponentama • Sastavljanje - zatvaramo računalo te ga vraćamo u originalno stanje • BGA kontrola - testiramo računalo i komponente sa grafički zahtjevnim aplikacijama

Cijena usluge - 60 eur

U slučaju neuspješnog REFLOW popravka, naplaćuje se dijagnostika  25 eur. Garancija na BGA REFLOW popravak je 3 mjeseca. Po dosadašnjem iskustvu, ako se u roku od 3 mjeseca od popravka ne vrati isti problem, tada je operacija uspješno izvršena te je mala vjerovatnost da će se ponoviti isti kvar u budućnosti.

Popravci na razini čipa na laptopima

Ovakvi složeni zahvati zahtjevaju više utrošenog vremena, jer za početak je potrebno točno dijagnosticirati uzrok problema te vidjeti koja su moguća rješenja.Ovakav servisni zahvat će Vam se na kraju višestruko isplatiti ako je popravak izvediv. Obavljamo različite vrste popravaka na matičnim pločama, prvenstveno od laptopa. Dali se radi o nekom kratkom spoju koji se može premostiti ili je potrebno zamijeniti neki tranzistor ili kondenzator koji je pregorio.

Ukoliko je popravak izvediv, najčešća cijena usluga popravka je između 70 eur i 100 eur. Cijena ovisi o kompleksnosti obavljenog posla i utrošenog vremena. 

U slučaju neuspješnog popravka, naplaćuje se dijagnostika LVL2 za pregled matičnih ploča laptopa,  25 eur.

Prolivena tekućina po laptopu - najčešći uzrok kvara matične ploče

Prolivena voda po prijenosnom računalu najčešći je uzrok kvara matične ploče prijenosnog računala. Voda se najčešće prolije po tipkovnici i kroz otvore na tipkovnici lako dospijeva do matične ploče, gdje može izazvati kratki spoj, pogotovo ako je laptop uključen.

Kada se voda prolije po prijenosnom računalu, treba odmah izvaditi bateriju kako matična ploča ne bi dobivala struju, čime se smanjuje mogućnost kratkog spoja. Laptop se ne smije uključivati ​​dok se matična ploča ne očisti od prolivene tekućine i ne popravi eventualno oštećenje. Ako na matičnoj ploči ima tragova tekućine, svaki pokušaj uključivanja prijenosnog računala može nepopravljivo oštetiti elektroniku i komponente prijenosnog računala.

Laptop treba odmah donijeti na čišćenje. U prvom koraku ćemo očistiti matičnu ploču od tragova korozije uzrokovane prolijevanjem. U drugom koraku utvrđujemo gdje je nastao kratki spoj te pokušavamo otkloniti kvar.

Također, kod prolijevanja tekućine po laptopu vrlo često je potrebno mijenjati tipkovnicu laptopa. Jedan dio najčešće traženih tipkovnica imamo odmah raspoložive, dok se sve ostale mogu naručiti uz rok isporuke 5 do 15 dana.

Rješavamo najzahtjevnije probleme na matičnim pločama

Najčešći kvarovi:

Laptop se uključuje, pale se lampice, ali nema slike na ekranu.

laptop se uključuje, ali daje neke točkice ili crtice na ekranu.

Laptop se ne uključuje. Laptop je mrtav.

Laptop ne puni bateriju.

Laptop radi, ali se nakon određenog vremena sam isključi.

Laptop se uključuje ali se čuju zvučni signali.

Kad staviš laptop na punjač, lampica punjenja malo zatreperi i ugasi se, a laptop je i dalje mrtav.

Laptop se uključuje, ali se nakon nekog vremena sam isključuje ili ponovno pokreće.

Svjetla su upaljena, ali slika se ne pojavljuje na ekranu (crni ekran)

Ovo su neki od češćih kvarova na prijenosnim računalima. Najčešće se ovdje radi o nekoj vrsti problema s matičnom pločom. Problem može biti u grafičkoj kartici ili u nekom drugom BGA čipu, problem može biti u kratkom spoju na matičnoj ploči, u nedostatku struje na određenom dijelu matične ploče, u pregorenim komponentama matične ploče itd.  Ovakvi problemi zahtjevaju najpreciznije i najzahtjevnije popravke na računalima. Osim stručnog znanja, potrebna je i skupa oprema koja uvelike pomaže u procesu detekcije kvara i na kraju u samom otklanjanju problema. Mi smo servis sa iskustvom od preko 30 godina te smo odlično opremljeni po pitanju dijagnostičke opreme.


IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

IT oprema, punjači i baterije za elektroničke uređaje, Smart home

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Brza dijagnostika, kvalitetni popravci i održavanje IT sustava

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Preuzimanje uređaja na vašoj adresi, popravak i dostava popravljenog uređaja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Više od 30 godina uspješnog poslovanja.

Upišite se na našu mailing listu
i redovito pratite akcije, ekskluzivne ponude i novosti u našoj ponudi