Prodaja i servis informatičke opreme | Web dizajn i održavanje web stranica | Toneri i tinte

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0 Kn

Pregled košarice Završi narudžbu

Registrirajte se!

Zamjena tipkovnice na laptopu | Popravak tipkovnice

Prolili ste tekućinu po tipkovnici Vašeg laptopa? Unutrašnjost tipkovnice je puna prljavštine? Neke tipke Vam ne rade? Ne dopustite da Vam loša tipkovnica upropasti dan! Vrijeme je za popravak ili promjenu tipkovnice!

zamjena tipkovnice


Nema ništa više frustrirajuće od tipkovnice koja ne radi ispravno. Za razliku od tipkovnice desktop računala, koja se vrlo jednostavno i brzo zamijeni ( kupovinom nove ), laptop tipkovnice su integrirane u laptop i nije ih uvijek lako zamijeniti. U analogBIT servisnom centru zamjena laptop tipkovnice je rutinska operacija s kojom se gotovo svakodnevno susrećemo.

Donesite laptop u analogBIT servisni centar, a mi ćemo u najkraćem roku utvrditi dali se može popraviti tipkovnica ili je potrebno naručiti novu tipkovnicu.
Npr. ako je prolivena tekućina po laptopu, gotovo je sigurno da popravak tipkovnice nije moguć, pa se treba naručiti nova tipkovnica. Popravak je najčešće moguć ako se radi o prljavštini unutar tipkovnice koja blokira rad tipki.

Ako je popravak moguć, cijena popravka je 150,00 kn

Ukoliko je potrebno naručiti novu tipkovnicu, rok isporuke je cca. 7 dana ako nemamo tipkovnicu na lageru. Za vrijeme dok čekate tipkovnicu, možete preuzeti i koristiti Vaš laptop ili Vam možemo besplatno ustupiti zamjenski laptop .

Cijena novih tipkovnica je uglavnom između 250,00 – 350,00 kn . Jamstvo na tipkovnice je 12 mjeseci.

Usluga ugradnje standardne tipkovnice je 150,00 kn. Usluga ugradnje tipkovnice bez okvira ( no frame ) je 250,00 kn.

Sve naše tipkovnice dolaze sa otisnutim HR znakovima .

Usluga graviranja HR znakova na Vaše tipkovnice ili laptope je 150,00 kn.

Zatražite već danas informativnu i neobavezujuću ponudu za novu laptop tipkovnicu! U vašem upitu samo trebate navesti oznaku modela laptopa kako bi Vam ponudili odgovarajuću tipkovnicu.


Što treba učiniti kada prolijete tekućinu po laptopu?Laptop tipkovnicu koja dolazi u dodir s bilo kojom tekućinom (voda, kava, sok, alkohol) treba odmah očistiti suhom krpom, položiti krpu između zaslona i tipkovnice i zatvoriti prijenosno računalo. Tekućina i struja su veliki neprijatelji. Kada se dva sastaju, tekućina može uništiti mnogo elektroničkih sklopova. Nadamo se da ovo ne čitate na mokrom računalu  Najbolje je ne koristiti laptop dok se sve ne posuši!

Odmah nakon polijevanja laptopa s tekućinom, pritisnite i držite gumb za paljenje. Laptop će se ugasiti nakon 5 sekundi. Zatim uklonite sve izvore električne energije. Isključite AC adapter iz zidne utičnice. Zatim izvadite bateriju ako se baterija može izvaditi.Sada ste sigurni od šoka 

Najprije temeljito osušite laptop s suhom krpom. Zatim očistite stol i stavite novi ručnik ili krpu preko njega. Otvorite laptop koliko god možete, tako da su zaslon i tipkovnica u istoj ravnini. Onda ga spustite, licem i tipkovnicom, na taj stol prekriven ručnikom. Ostavite ga tamo barem nekoliko sati kako bi voda mogla kapati.

Preporuka bi bila da donesete uređaj u servis kako bi ga temeljito očistili i eventualno popravili/zamijenili oštečene dijelove. Najčešći problem je da neke tipke na tipkovnici izgube funkcionalnost. U tom slučaju je potrebna ugradnja nove tipkovnice. Najčešće tipkovnice već imamo na stanju te se mogu zamijeniti u roku od 1-2 dana.


pickup_return