Prodaja i servis informatičke opreme | Web dizajn i održavanje web stranica | Toneri i tinte

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0 Kn

Pregled košarice Završi narudžbu

Registrirajte se!

Popravak kućišta laptopa

UZROK NASTANKA OŠTEĆENJA KUĆIŠTA LAPTOPAProblem oštećenja kućišta prijenosnog računala uzrokuje veliku nelagodu i frustraciju za korisnike prijenosnih računala. Razlog zašto je kućište oštećeno je uglavnom zbog nepažnje, najčešće kada se dogodi da laptop padne iz torbe ili padne s stola . Prilikom pada se razbije plastika i ovisno o načinu pada prijenosnog računala, dolazi do oštećenja unutar samog kućišta (nosači, flat kabeli, panti ... itd.).

Početak problema nastaje kada se laptop počne otežano otvarati i zatvarati, kad ga je nemoguće otvoriti bez podizanja ili pucanja plastike, te kada se vide žice i panti ispod plastike. U ovakvim slučajevima napreže se i lcd ekran, pa može doći do njegovog lomljenja. S vremenom oštećenje može postati sve veće i zahtjevnije za popravak, pa stoga savjetujemo da čim primijetite bilo što od gore opisanog, odmah laptop donesete u naš servis.

osteceno_kucistePOPRAVAK OŠTEĆENOG KUĆIŠTA LAPTOPAIako se ponekad čini da se takvi kvarovi ne mogu popraviti, naši serviseri popravljaju ih svakodnevno.Ako je nosač ekrana ( pant ) slomljen, isti se najčešće zamijenjuje. Panti su nosači kompletnog ekrana i s obzirom da se laptop često zatvara i otvara važno je da budu ispravne. U najvećem broju slučajeva dešava se da popuste nosači vijaka koji drže pante pričvršćenima, odnosno da se nosačipanti polome. Ako je potrgan nosač vijka, uspješno ga popravljamo posebnim tehnikama koje koristimo duži niz godina. Dali je popravak moguć ovisi i o stupnju oštećenja. U krajnjem slučaju ako smatramo da je bolje zamijeniti određeni dio kućišta nego ići u popravak, ponuditi ćemo Vam zamjenu. Nakon obavljanja usluge popravka kućišta prijenosnog računala u našem servisu, dobivate potpuno funkcionalan laptop sa istim karakteristikama kao kada je bio novi.

U sklopu usluge popravka kućišta, svako računalo temeljito očistimo od prašine i zamijenimo termovodljivu pastu na procesoru.

U našem servisu imamo veliku bazu odmah raspoloživih rezervnih dijelova za laptope poput panti, ventilatora, flat kablova, dc konektora i ostalih. U slučaju da trebamo naručivati određeni rezervni dio, rok nabavke je najčešće između 7 i 14 dana.


Cijena popravka kućišta se najčešće kreće između 250,00 i 500,00 kn. Cijena ovisi o stupnju oštećenja laptopa i količini potrebnog vremena da se obavi popravak.Nastojimo da u našem servisu imamo što veću količinu odmah raspoloživih rezervnih dijelova za laptope poput panti, ventilatora, flat kablova, DC konektora i ostalih pa je stoga skraćeno trajanje popravka. U slučaju da trebamo naručivati određeni rezervni dio, rok nabavke je najčešće između 7 i 14 dana.